Handgrade Collection.

Crockett & Jones Handgrade collection, representerar utan tvekan skotillverkningskonstens allra högsta nivå. Lästerna är perfekt formade efter fotens naturliga konturer, och ger en överlägsen passform.

På Handgradeskorna håller fodret samma kvalitet som ovanlädret. Skinnet är  vegetabilgarvat och till stor del handarbetat för att få perfekta hudar. Alla skor efterpoleras för hand för att få ett individuellt utseende och ett underbart vackert ”djup”. Ett par Handgrade som sköts om väl, åldras med patina och blir bara vackrare med tiden. Gångvecken som är oundvikliga blir dessutom mindre.

Lädersulorna på en Crockett & Jones Handgrade är långsamt garvade i ekbark. Garvningen tar ca ett år. Detta ger en överlägsen hållbarhet och flexibilitet. Sömmen är dold med s.k ritsnedläggning, vilket innebär att man skär upp en skåra i sulan som man sen syr i. Efteråt fäller man tillbaks ”läppen” så sömmen döljs och skyddas. Sedan slipas och poleras sulan till en vacker glans.

Istället för en hällapp inuti skon ligger det en hel täcksula av samma kvalitet och färg som fodret för absolut komfort.

Enligt det tyska modemagasinet Edition Shuhe är Crockett & Jones Handgrade collection ”The best value for money in the world”.

_______________________________________________________________________________________________