Helsulning av Bally Curlingkängor.

Bally´s klassiska curlingkänga har en tydlig svaghet. Kilklackbasen under galoscheringen är av ett slags skummaterial. Det suger åt sig vatten när galoscheringen går sönder i bak och blir totalförstört. Då måste hela skumklackbasen bytas ut mot nytt fräscht EVA-gummi (som inte drar åt sig vatten). För att komma åt att göra det slipas galoscheringen bort från den bakre delen av skorna och klackbasen byts ut. Sedan limmas nytt galoscheringsgummi på och nya Bally-orginalsulor limmas på.

När ska man helsula sina Bally Curlingkängor?


När klacken blir mjuk och svampig är skumklackbasen helt slut och skorna måste bottnas om. När klackarna är nedslitna till galoscheringen så det börjar komma in vatten, eller när det blivit hål eller sprickor i galoscheringen.

Att tänka på innan man sular om sina Bally Curling.

Reparationen är ganska dyr, så skorna behöver vara i bra skick i övrigt för att det ska löna sig. Ta ur innesulorna ur skorna och känn med fingret längs kanten mellan bindsulan och lammpälsfodret. Verkar skarven öppen så du får ner fingret emellan börjar skorna bli ordentligt trötta generellt och vi brukar rekommendera EMOT reparationen. Är galoscheringen lös på flera ställen runt framdelen på skorna är det också klokt att avstå. Det är extremt svårt att limma i rågummigaloscheringen. Särskilt vid gångvecken där spänningen blir väldigt stor på galoscheringen. Är även en eller båda dragkedjorna trasiga blir reparationen för dyr för att det ska löna sig.