Frakt och Leverans

Leveranstid 1-5 arbetsdagar. De flesta ordrar som kommer in före kl 12.00 försöker vi leverera till dagen efter om alla produkter finns i lager.
Vi använder oss av DHL som speditör och paketet skickas till ditt lokala ombud. Du får en SMS-avi när paketet kan hämtas. Paketet ligger kvar hos ditt ombud i två veckor, sedan returneras det till oss. Vill du att vi skickar det igen debiteras du 160 kr för den extra fraktkostnaden.
DHL Frakt 0-3 kg kostar 59 kr
DHL Frakt 3-5 kg kostar 69 kr
DHL Frakt 5-10 kg kostar 79 kr
DHL Frakt 10-20 kg kostar 119 kr


EU countries

We ship to all EU countries (Not Greenland, Farao Island or Svalbard). If you have any questions about the products, shipping or returns, please call us on +46 18 140354.

Non EU countries

We do NOT ship to countries outside the EU.

Bytesrätt och Öppet köp

Vi följer Konsumentverkets regler och riktlinjer för ehandel. Vi tillämpar öppet köp i 14 dagar. OBS! Inget öppet köp eller byte på skor som vi lagt sparsulor på.

Returnerade varor skall vara oanvända och i nyskick. Detta gäller även för förpackningar. Du står själv för all frakt vid returer och byten. Men inte vid reklamationer. Då står vi för frakten för ersättningsvaran. Har du frågor om din vara eller ditt köp så ring oss på 018-140354.

Returnera varor

Kontakta alltid oss innan ni returnerar något. Ring 018-140354 eller maila oss på davidsonsskomakeri@gmail.com för returformulär, och returfraktsedel. Returformuläret ska alltid fyllas i och skickas tillsammans med varan/varorna som ska bytas. Meddela om du vill ha ny vara så vi kan lägga undan den åt dig. Skicka inget på eget bevåg, utan be oss om en returfraktsedel, så blir frakten rätt och så billig som möjligt.

Köp av skor

Vid köp av skor via vår webshop tycker vi att du bör vara bekant med storleken och lästen i den modell du köper. OBS att skostorlekar varierar mycket mellan olika märken, läster och modeller. Är du osäker på storleken, ring oss.


Retur eller byte av skor

När man köper skor på nätet utan att prova först kommer chansen att skorna inte passar vara ganska stor. Då vill Du ha möjligheten att returnera skorna, vilket vi naturligtvis förstår. Prova därför skorna på ett helt rent underlag, helst en matta, så Du inte repar sulan. Var även ytterst försiktig med att sätta gångveck i skorna innan du känner att de passar bra. Vi kommer inte acceptera returer som har tydliga skrapmärken under sulan eller för tydliga gångveck. Skulle Du vilja köpa ett par nya skor som är tydligt använda sedan tidigare?

Samtidigt måste Du acceptera att du får ett par skor som har små gångveck i sig efter en tidigare provning. Vill Du ha möjligheten att prova och returnera om skorna inte passar, måste Du även vara OK med att någon annan provat skorna före dig.

Vi hoppas att Du är förstående med detta och att du kommer älska dina randsydda kvalitetsskor i många år framöver.

Följande regler gäller.

- Du har 14 dagar på dig att ångra ditt köp, från det att du tagit emot skorna.

- Skorna måste vara i väsentligt oförändrat skick, d.v.s. kunna säljas som nya igen.

- Vill du returnera skorna, meddela oss detta snarast så får du instruktioner om hur returfrakten ska ske. Meddela också om du vill byta till en annan storlek så vi kan lägga undan den åt Dig.

- Om skorna är i acceptabelt skick för oss, får du ett par andra i rätt storlek (om de finns) eller dina pengar tillbaks.

- Är sulorna för skrapade eller ovanlädret har för mycket gångveck, så vi bedömer dem vara ”icke längre säljbara i nyskick”, nekar vi returen och skickar tillbaks skorna till dig. Du kommer då även debiteras frakten hit och tillbaks till dig (ca 160 kr).

Postorderskomakeri

Priser och arbetsbedömning.
Tyvärr har vi inte tid att göra enskilda bedömningar av arbeten eller kostnad via foton, mail eller telefon. Ni måste skicka skorna till oss för bedömning. Titta på våra exempel för att se arbeten vi utför. När skorna anlänt kontaktar vi dig med bedömning och kostnad. Våra priser är ej förhandlingsbara. Vi förbehåller oss rätten att ”döma ut” skorna, d.v.s. neka att åtgärda dem, om vi anser att de är alldeles för utslitna eller inte blir tillräckligt bra efter reparation. Vi åtar oss att slänga skorna åt dig om du önskar det, och debiterar då inget för konsultationen. Om du däremot vill att vi returnerar skorna åt dig utan åtgärd debiterar vi 200 kr + frakt (ca 59 kr) för merarbetet detta medför.

Frakt.
Vi använder oss av DHL vid frakt från kund till Davidsons Skomakeri. Efter du köpt en ”Frakt DHL” mailar vi dig en fraktsedel som du skriver ut själv. Skriv dessutom ut PDF-filen ”Arbetsorder”, fyll i den och lägg i en låda tillsammans med skorna och tejpa på fraktsedeln utanpå paketet. Lämna in paketet hos din DHL servicepoint. Du hittar ditt närmaste DHL servicepoint på denna länken. https://fspa.dhl.com/LocatorWeb/. Returfrakt sker med DHL Servicepoint. Du får en avi via mail eller SMS när du kan hämta ut paketet. Paketet ligger kvar hos ditt ombud i två veckor. Hämtar du inte ut paketet inom två veckor, returneras det till oss, och vi debiterar 200 kr för att skicka det igen. Du kan även välja att hämta ut skorna i vår butik på Vaksalagatan 14 i Uppsala. Då debiteras ingen returfrakt.

Betalning.
Efter att ditt paket anlänt till oss, kontaktar vi dig med en bedömning och kostnad. Du betalar överenskommet belopp genom att klicka på ”Betala reparation” och välja belopp i rullistan. När du checkar ut väljer du leveranssätt. DHL Frakt kostar från 59 kr (0-3 kg) och tar 1-5 arbetsdagar efter vi är färdiga med skorna. Du kan även välja att hämta ut skorna i vår butik om du vill.

Tid.
När vi kommit överens om kostnad och vad som ska göras brukar vi utföra jobbet inom 2-5 arbetsdagar. Normal frakt tar 1-3 arbetsdagar vilket bör ge en tidsåtgång på ca 2 veckor från det att du skickar skorna tills du får dem i retur.

Material.
Vi använder oss av de bästa materialen på marknaden. Framför allt gummi från Vibram, men även Dainite original, Lädersulor från Rendenbach och R.M.Williams orginalgummi. Vi har även orginaldragkedjor och sulor till Bally Curling. Vi förbehåller oss rätten att välja material och färg på material i de fall materialet kommer att avvika från det ursprungliga.

Garanti.
Vi kan tyvärr inte lämna några som helst garantier på reparationer/service som utförts via Davidsons Postorderskomakeri. Detta för att slitaget är oerhört stort på skor och det är omöjligt att veta hur mycket skorna använts, och om skorna använts och vårdats korrekt. Förändringar av skornas utseende vid t.ex. tvätt, puts, kantslipning, kantfärgning är också oreklamerbara. Alla arbeten vi utför är således på kundens egen risk.