Frakt och Leverans

Leveranstid 1-5 arbetsdagar. De flesta ordrar som kommer in före kl 12.00 försöker vi leverera till dagen efter om alla produkter finns i lager.
Vi använder oss av DHL som speditör och paketet skickas till ditt lokala ombud. Du får en SMS-avi när paketet kan hämtas. Paketet ligger kvar hos ditt ombud i två veckor, sedan returneras det till oss. Vill du att vi skickar det igen debiteras du 160 kr för den extra fraktkostnaden.
DHL Frakt 0-3 kg kostar 59 kr
DHL Frakt 3-5 kg kostar 69 kr
DHL Frakt 5-10 kg kostar 79 kr
DHL Frakt 10-20 kg kostar 119 kr


EU countries

We ship to all EU countries (Not Greenland, Farao Island or Svalbard). If you have any questions about the products, shipping or returns, please call us on +46 18 140354.

Non EU countries

We do NOT ship to countries outside the EU.

Bytesrätt och Öppet köp

Vi följer Konsumentverkets regler och riktlinjer för ehandel. Vi tillämpar öppet köp i 14 dagar. OBS! Inget öppet köp eller byte på skor som vi lagt sparsulor på.

Returnerade varor skall vara oanvända och i nyskick. Detta gäller även för förpackningar. Du står själv för all frakt vid returer och byten. Men inte vid reklamationer. Då står vi för frakten för ersättningsvaran. Har du frågor om din vara eller ditt köp så ring oss på 018-140354.

Returnera varor

Kontakta alltid oss innan ni returnerar något. Ring 018-140354 eller maila oss på davidsonsskomakeri@gmail.com för returformulär, och returfraktsedel. Returformuläret ska alltid fyllas i och skickas tillsammans med varan/varorna som ska bytas. Meddela om du vill ha ny vara så vi kan lägga undan den åt dig. Skicka inget på eget bevåg, utan be oss om en returfraktsedel, så blir frakten rätt och så billig som möjligt.

Köp av skor

Vid köp av skor via vår webshop tycker vi att du bör vara bekant med storleken och lästen i den modell du köper. OBS att skostorlekar varierar mycket mellan olika märken, läster och modeller. Är du osäker på storleken, ring oss.


Retur eller byte av skor

När man köper skor på nätet utan att prova först kommer chansen att skorna inte passar vara ganska stor. Då vill Du ha möjligheten att returnera skorna, vilket vi naturligtvis förstår. Prova därför skorna på ett helt rent underlag, helst en matta, så Du inte repar sulan. Var även ytterst försiktig med att sätta gångveck i skorna innan du känner att de passar bra. Vi kommer inte acceptera returer som har tydliga skrapmärken under sulan eller för tydliga gångveck. Skulle Du vilja köpa ett par nya skor som är tydligt använda sedan tidigare?

Samtidigt måste Du acceptera att du får ett par skor som har små gångveck i sig efter en tidigare provning. Vill Du ha möjligheten att prova och returnera om skorna inte passar, måste Du även vara OK med att någon annan provat skorna före dig.

Vi hoppas att Du är förstående med detta och att du kommer älska dina randsydda kvalitetsskor i många år framöver.

Följande regler gäller.

- Du har 14 dagar på dig att ångra ditt köp, från det att du tagit emot skorna.

- Skorna måste vara i väsentligt oförändrat skick, d.v.s. kunna säljas som nya igen.

- Vill du returnera skorna, meddela oss detta snarast så får du instruktioner om hur returfrakten ska ske. Meddela också om du vill byta till en annan storlek så vi kan lägga undan den åt Dig.

- Om skorna är i acceptabelt skick för oss, får du ett par andra i rätt storlek (om de finns) eller dina pengar tillbaks.

- Är sulorna för skrapade eller ovanlädret har för mycket gångveck, så vi bedömer dem vara ”icke längre säljbara i nyskick”, nekar vi returen och skickar tillbaks skorna till dig. Du kommer då även debiteras frakten hit och tillbaks till dig (ca 160 kr).